Een totaalplan van Huisvanbinnen wordt opgebouwd aan de hand van de volgende onderdelen:

STAP 1
Kennismaking

Voor aanvang van onze werkzaamheden willen we u graag goed leren kennen in een uitgebreid kennismakingsgesprek. Dit vindt bij voorkeur plaats in uw huidige woning. Wij willen ons zo goed mogelijk in u kunnen verplaatsen om tot het beste resultaat te komen voor de inrichting van uw droomhuis. Aan de hand van een goed interview kunnen wij een programma van eisen opstellen.

STAP 2
Schetsontwerp:

Wij starten met het tekenen van een plattegrond op schaal waarbij we 2 of 3 mogelijke indelingen laten zien. We zullen deze schetsen samen bespreken waarna er een definitief ontwerp wordt gemaakt. In het indelingsontwerp wordt ruime aandacht besteed aan de functionele indeling van de nieuwe woonwensen, met een fijne leefomgeving als uitgangspunt.

STAP 3
3D Visualisatie:

Om een beter beeld te geven van de verhoudingen en visualisatie van het definitieve indelingsontwerp wordt het ontwerp in een 3D visualisatie vormgegeven.   Tijdens de volgende stappen in het proces zullen we de 3D visualisatie bijwerken. 

STAP 4
Lichtplan:

Zodra de indeling bekend is kan het lichtplan ontworpen worden. We gaan op zoek naar de juiste combinatie van functioneel licht met sfeerverlichting die een fijne spanning te weeg brengt. Het aantal en de locatie van schakelaars, contactdozen en lichtpunten wordt hierin ook meegenomen en aangegeven in een technische tekening voor de installateur, inclusief eventuele toetsing met de bouwer.

STAP 5
Kleur en materiaaladvies:

Nadat de basis is gelegd met de definitieve indeling en het lichtplan gaan we op zoek naar de mogelijkheden om de gewenste sfeer te creëren. Wij maken een moodboard en zullen de te gebruiken kleuren en materialen in kaart brengen op een plattegrond op schaal.

STAP 6
Meubeladvies en maatwerk:

Bij de inkoop van meubels, verf en behang, maatwerk en lichtarmaturen kunnen wij u ontzorgen en hulp bieden als het gaat om het bepalen van een werkvolgorde en planning voor de aanpassingen in de woning. We kunnen hiervoor ook maatwerkmeubelen ontwerpen zoals een keuken/badkamer of garderobe kasten e.a. Hier hoort ook bij dat er eventuele offertes voor u worden aangevraagd bij de benodigde uitvoerende partijen zoals een vloeren specialist, stukadoor, schilder, elektricien en loodgieter, maar ook voor interieurbouwer voor een keuken en/of maatwerk meubilair als ook voor de aanschaf van eventuele nieuwe meubels en verlichtingsarmaturen.

STAP 7
Realisatie:

Wij zullen u van begin tot eind ontzorgen en begeleiden binnen het verbouwingsproces. We komen desgewenst iedere dag de gang van zaken op de bouwplaats controleren, overleggen met de aannemer en onder aannemer. We zorgen ervoor dat meubels, verlichting en accessoires worden geleverd. Kortom; Huisvanbinnen begeleid u van ontwerp tot en met  realisatie!

U kunt ervan uitgaan dat wij alle energie en creativiteit gebruiken om van uw huis een fijn en stijlvol thuis te maken.  

Kunt u ook wat hulp gebruiken met interieurkeuzes? of heeft u een andere woonvraag? Neem gerust contact met ons op!