Advies

Een adviesgesprek start altijd met elkaar leren kennen. Ik kom graag bij u thuis zodat ik uw leefstijl kan “voelen” en me beter kan inleven in uw wensen.

Weet u niet zeker welk advies het beste past? Ik kom graag een uur advies aan huis geven. Dan kan ik de situatie inschatten. We maken kennis met elkaar en door de wensen te verkennen kunnen we samen kijken welk advies het beste bij u past.

Door na te denken hoe u de ruimten wil gaan gebruiken en met wie, kunnen we samen tot uw ideale indeling komen. Ik zal 2 of soms 3 indelingsontwerpen schetsen, die we samen bespreken om tot het beste plan te komen. Aan de hand van de ideale indeling kan er een keukenontwerp worden gemaakt en eventueel nagedacht worden over maatwerkmeubelen zoals een garderobekast, walk-in-closet of tv-meubel.

De ontworpen indeling kunnen we ruimtelijk inzichtelijk maken waardoor u niet de verkeerde meubels koopt en de ‘’menselijke maat’’ in verhouding is met het interieur. Wanneer de definitieve indeling bekend is kan er een lichtplan worden opgesteld. De bouwer wil al heel snel weten waar u de lichtpunten, schakelaars en contactdozen wil hebben. Door een lichtplan goed op te stellen wordt een fijne sfeer gecreëerd zonder achteraf te moeten frezen of er lelijke draden in het zicht zijn.
De lichtpunten, schakelaars en contactdozen worden aangegeven op een plattegrond en uitgebreid omschreven in een bijlage zodat de elektricien ermee aan de slag kan.

Uiteraard denk ik met u mee welke armaturen het best passen in het lichtplan die aansluiten op de gewenste sfeer.

Ook kunnen wij u goed adviseren over het kleur en materiaalgebruik. We kunnen aangeven wat bepaalde kleuren voor u doen, welke materialen voor welke doeleinden het beste gebruikt kunnen worden en welke sfeer ze met zich meebrengen. Uiteraard rekening houdend met de omgeving en eventuele voorwaarden en beperkingen.

Tijdens het ontwerpproces houd ik een Pinterest bord bij met ideeën die bij uw project passen en ik zal een sfeerbeeld laten zien op een moodboard. De kleuren en materialen worden ook weer in een plattegrond aangegeven zodat u kunt zien waar welke kleur of materiaal zal komen.

Het complete plan komt al tot leven in een 3D visualisatie, die ik met u kan delen in de vorm van een video waarmee u als het ware door uw nieuwe woning loopt.

Onder begeleiding van Huisvanbinnen gaat u goed voorbereid aan de slag doordat keuzes niet op het laatste moment, maar wel overwogen gemaakt worden. Dat bespaart u heel wat stressmomenten.

Naast het interieurplan kan ik u ook begeleiden in het bouwproces in samenwerking met professionele partners uit de regio.

Wij hopen u snel te zien bij Huisvanbinnen!