Arco & duurzaamheid

113 jaar Arco

Sinds 1904 zit Arco in Winterswijk. Al 4 generaties staat vakmanschap en liefde voor hout centraal. Hierbij gaan ambacht en moderne techniek hand in hand. Elk meubelstuk dat onze fabriek verlaat, is met veel toewijding ontworpen, ontwikkeld en gemaakt. De kwaliteit van het product staat bij ons altijd centraal. Want een goede tafel gaat generaties lang mee.

Duurzaam ondernemen

Aan onze tafels kun je eindeloos tafelen, want een Arco heb je voor het leven. In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarde verliezen, willen wij juist waarde toevoegen. Als 114 jaar oud familiebedrijf hebben we onszelf als doel gesteld mooie, duurzame producten te maken met een maatschappelijke relevantie. Dit doen we door de kennis en kunde van onze vakmensen te combineren met nieuwe technologieën. Het is Arco’s missie het bestaande ambacht te ontwikkelen naar het vakmanschap van de 21 eeuw, waarbij integratie van natuur, vakmanschap en technologie centraal staat. Hierbij is innovatie een continu proces. Er worden regelmatig nieuwe productietechnieken en materialen toegepast, maar er wordt ook voortdurend gekeken hoe bestaande producten verbeterd, verduurzaamd en doorontwikkeld kunnen worden. We maken, daar waar het kan, duurzame keuzes en we hebben de ambitie om dit elk jaar meer te doen. Zo hebben we een aantal milestones gezet op het gebied van duurzaamheid. Onze milestones zijn samen met de huidige stand van zaken vastgelegd in een sustainability report.

Certificeringen

Arco hanteert voor alle producten een “ecologisch” beleid op het gebied van grondstoffen, waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van FSC en PEFC gecertificeerde materialen indien verkrijgbaar.  Zo wordt onze local wood collectie gemaakt van 100% gecertificeerd PEFC hout en daarmee is de gehele Local wood collectie PEFC gecertificeerd.