AL MEER DAN 100 JAAR ICONISCH DESIGN

Bij Carl Hansen & Søn geloven we dat iconisch design een combinatie is van eenvoud, esthetiek en functie, die tot leven wordt gebracht door vakkundige verwerking van materialen van de beste kwaliteit.We zijn al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in het leveren van uniek meubelvakmanschap dat visionaire ontwerpconcepten om te leven.

Ons verhaal begon in 1908, toen de Deense meubelmaker Carl Hansen een kleine meubelmakerij opende op Funen. De succesvolle ontwikkeling van het bedrijf is sindsdien gebaseerd op twee kernwaarden: compromisloze passie voor hoogstaand vakmanschap en samenwerking met uitstekende ontwerpers die voortdurend innoveren en modern design verfijnen.

De ontwikkeling van Carl Hansen & Søn is sterk beïnvloed door onze jarenlange relatie met een van de grootste ontwerpers ooit: Hans J. Wegner. De creatieve samenwerking begon in 1949, toen de zoon van Carl Hansen, Holger Hansen, ervoor koos om de toen nog onbekende ontwerper uit te nodigen voor een samenwerking. Wegner zei ja en creëerde een beroemde serie stoelen, waaronder de iconische Y-stoel.

De samenwerking aan dit project en de vele die volgden, laten zien wat er mogelijk is als onovertroffen design en compromisloze productie hand in hand gaan. In de jaren vijftig was Wegner een van de belangrijkste krachten achter het internationale succes van de designbeweging Danish Modern. In de loop van de tijd is hij de bekendste en best verkopende ontwerper van Carl Hansen & Søn geworden met werken die wereldwijd worden erkend als moderne klassiekers en waardevolle verzamelobjecten – en zijn nalatenschap blijft een essentieel onderdeel van het DNA van het bedrijf.

Carl Hansen & Søn heeft nog steeds een nauwe samenwerking met Hans J. Wegner’s Tegnestue en is ‘s werelds grootste fabrikant van meubels ontworpen door Wegner en geproduceerd in Denemarken.