Een opdracht waarvan het idee was om er een geheel nieuwe woning te bouwen. Dat uitliep op een verbouwing binnen de bestaande muren. Meer ruimte, licht en een gezellige woonkeuken waren de wensen van de opdrachtgever. De woning had een bestaande lichtstraat in de woonkamer die doorliep tot in de garage. Het idee was om de bijkeuken bij de woonkamer te betrekken om zo een grotere leefomgeving te creëren. Uiteindelijk is er voor gekozen om de garage bij de woonkamer te betrekken en hier de leefkeuken te realiseren. Het mooie aan dit ontwerp is dat de lichtstraat nu veel beter tot zijn recht komt en er nu een fijne, frisse sfeer ontstaat in de keuken met uitzicht op de tuin. Ook komt de werkplek nu veel beter tot zijn recht door het frisse licht wat op de plek komt. Verder is er gekozen om de balken zwart te maken en in het zicht te laten om de woning zo de industriële, stoere uitstraling te geven.