De geschiedenis van Leolux

Al meer dan acht decennia kiest Leolux voor de weg van evolutie. Innovatie en kalme groei, gestaag en met een duidelijk doel. “De Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek”, opgericht in 1934, groeit in die jaren uit tot een internationale speler, die een herkenbaar eigen handschrift combineert met kwaliteit en comfort.

Leolux & groen: design voor een mooiere wereld

Als vooruitstrevend Nederlands familiebedrijf vindt Leolux een schone productiewijze heel vanzelfsprekend. Dat is belangrijk voor onze medewerkers, de omgeving waarin we produceren en de natuur om ons heen. De generaties na ons, uw kinderen en de onze, zijn ervan afhankelijk. Onze bijdrage aan een mooiere wereld bestaat uit hoogwaardige designmeubelen met een lange levensduur, gemaakt met oog voor mens en milieu.

Wat wij verstaan onder duurzaam?

Leolux werkt al sinds de jaren tachtig aan een schonere productiewijze. Omdat wij onze carbon footprint steeds verder terugdringen en goed letten op de productiewijze en de materialen die we inzetten, durven wij de stelling aan dat onze designmeubelen een minimale belasting voor het milieu vormen. Daarbij voorziet Leolux op dit moment al voor 67% in haar eigen energiebehoefte door zonnepanelen en het gebruik van bodemwarmte.

We streven naar een volledig energie-neutrale productiewijze op afzienbare termijn. De “blue economy” is daarbij onze stip op de horizon. Dat duurzaamheid ook staat voor de lange levensduur van onze producten, dat spreekt voor zich. Elk Leolux meubel is gemaakt voor een lang leven. En na jaren van woonplezier, geeft een herstoffering ze een tweede leven.