Over B&B Italia
B&B Italia, opgericht in 1966 met de ondernemersvisie van Piero Ambrogio Busnelli, is een toonaangevend Italiaans bedrijf in de internationale wereld van designmeubilair voor zowel huis (B&B Italia Home Division) als contract (B&B Italia Contract Division).
Het bedrijf onderscheidde zich vanaf het begin af aan door zijn innovatieve industriële benadering van productie, in tegenstelling tot de kleine traditionele ambachtelijke concurrenten die typisch zijn voor de sector. Het prestigieuze hoofdkantoor van het bedrijf, gevestigd in Novedrate (Como), ten noorden van Milaan, werd in 1972 ontworpen door Renzo Piano en Richard Rogers.

De producten van B&B Italia hebben bijgedragen aan de geschiedenis van Italiaans design. Een geschiedenis gebaseerd op technologie, creativiteit en die inherente stijl die Italië beroemd heeft gemaakt over de hele wereld, waardoor het merk “Made in Italy” is ontstaan ​​dat naar internationale markten is geëxporteerd. De meubelcollectie van B&B Italia heeft zijn wortels in het vermogen om de hedendaagse cultuur te weerspiegelen en het vermogen om snel te reageren op de steeds veranderende levensstijlen, gewoonten en vereisten. Moderne meubelelementen die onderscheidend zijn en gekenmerkt worden door uitzonderlijke kwaliteit en tijdloze elegantie. Het resultaat van de unieke unie tussen creativiteit, innovatie en industriële knowhow.